Hanne Wisbom har udviklet en kage, og vi er mange der har prøvesmagt den undervejs.
I løbet af de forskellige prøvesmagninger er vi kommet til at tale om at kagen afspejler de gode Vangedeborgere, fordi den indeholder så mange gode elementer.
Kagen er sej, sød og frisk, en lille smule sprød og har en fin eftersmag når man har fået et stykke.
Det kan ofte være den følelse man kommer hjem med når man har gået en tur i Vangede.
Tusind tak til Hanne Wisbom for at gøre det store arbejde, til glæde for os alle.
Mette Panton
Opskrift:
Mængden passer til en folieform, er ikke fryseegnet.
Makronbund
3 æg
250 g sukker
2 ½ tsk mandelaroma
125 g makroner
125 g mel
125 g smeltet, afkølet smør
1. æg, sukker og mandelaroma piskes godt. Makroner knuses og blandes med mel, kommes i dejen og til sidst røres det afkølede smør i.
2. Fyldes i en smurt form og bages ca. 18 min. ved 200 g (190 g varmluft)
Fyld
100 g nødder
100 g chokolade
1. Nødder hakkes. Nødder og chokolade fordeles på den bagte kage.
Marengslåg
Ca. 3 æggehvider
300 g sukker
½ tsk eddike
Lidt rød frugtfarve
1 bakke hindbær
1 økologisk citron - revet skal
1. æggehviderne piskes meget stive, sukker og eddike komme i efterhånden.
2. Til sidst moses hindbærrene og tilsættes marengsen sammen med den røde frugtfarve og den revne citronskal.
3. Marengsen fordeles på kagen og bages yderligere i ca. 10 min.
4. Kagen kan evt. pyntes med hele hindbær inden serveringen.