Formål og vision -
Astronomigruppen i Vangedes Venner

Baggrund - hvorfor?

På toppen af vores skole står et observatorium - en tilbygning der ikke ligner de andre i byen - den får én til at tænke ... den næsten 'skriger' til én:
Hvorfor bruger I 'mig' ikke? Jeg er speciel, noget der er værd at holde fast i! Jeg er et sted hvor man skuer både langt og dybt, her tænkes stort mens man observerer planeter, stjerner, galakser og hvad universet nu ellers indeholder af spændende stof!

Et observatorium er en anderledes men naturlig ramme, et samlingspunkt, for mennesker med interesse for universet og lysten til at skabe et rum for viden og læring. Det skal være et åbent læringsrum for alle der har lyst, både borgerne, skolens elever og lærerne. Her er en mulighed for at byde vores ressourcer til og skabe rammerne for en spændende, interessant og let tilgængelig indgang til naturvidenskaben på vores skole, til gavn for dem der vil være med, unge som gamle.

Vi er en gruppe, under Vangede Venner, der ønsker et levende observatorium på Bakkegårdsskolen. Vangedes Venners er en forening med rod i Vangede, der arbejder for at skabe mere og bedre liv, i Vangede, både for kulturen, naturen og meget meget mere.
Vi ønsker, i tæt samarbejde med skolen, at sikre gode faciliteter til at inddrage astronomiens spændende aspekter, i skolens undervisningsarbejde.

Læringsmål såsom teknologiudvikling i samspil med fysisk erkendelse, himmellegemers bevægelser og forståelse af den naturvidenskabelige metode i vekselvirkningen mellem observation, undersøgelse og teori, kan på en praktisk og håndgribelig måde 'ses' med det blotte øje i et observatorium.

Vi forestiller os flere årlige kulturarrangementer - af astronomisk karakter - hvor emne og tid står i stjernernes tegn! Hvad enten det er en meteorstorm eller en formørkelse, bliver det interessant og spektakulært, hvis man kan opleve det fra sit 'eget' observatorium.

Initiativet vil forhåbentlig tiltrække flere medlemmer med kompetencer inden for fagområdet, og mange lokale borgere, med lyst til at se på nattehimlen, og lære mere om de strukturer der er derude.

Med venlig hilsen:

Ulrik Ankjær Borch, Høvænget 6
Kirsten Hamann, Snogegårdsvej 19
Hanne Merete Olsen, Stolpehøj 52
Ivan Brich, Tranegårdsvej 69
Jesper Dalhoff, Stolpehøj 36
Marcus Jørgensen, Christiansvej 38
Sheela Stephan, Middelvej 21


Publiceret d. 19. september 2012.